Zonnetje Winterswijk

VOETREFLEXOLOGIE


Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam, geest en ziel volmaakt met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen.

Deze therapie, toegepast met de juiste instelling en techniek, zal openheid, tolerantie, begrip en liefde aan onze medemens geven.
Zodat niet alleen de fysieke, maar ook de psychische en emotionele aspecten van de mens op een positieve wijze erbij betrokken worden.


Voetreflexologie is meer dan symptoombestrijding.

Ziekte schuilt vaak in een verkeerde manier van denken, bij ervaringen en bij onderdrukte en onverwerkte emoties, waardoor geleidelijk een blokkade of breuk kan ontstaan in de energievelden en/of energiebanen en daarmee in de samenwerking van verschillende organen in ons grofstoffelijk lichaam.

De reflexologie werd reeds toegepast in het oude China, Egypte en bij de indianen van Noord & Zuid Amerika. In die tijd had de mens nog bewust contact met zijn Hogere Zelf en zijn intuïtie.
Men was zich bewust van de natuurwetten en respecteerde de aarde en zijn bewoners.
Deze mens voelde aan wat hij wel en niet moest doen.
In onze tijd echter is het materialistisch denken sterker ontwikkeld dan ons gevoelsleven.
Ook onze intuïtie is vaak geblokkeerd.
Omdat we ons er nu meer bewust van worden dat we mede op ons gevoel mogen leren afgaan in plaats van op het verstand alleen, is er weer een grote belangstelling en waardering voor de diverse vormen van de oude natuurgeneeswijze ontstaan, zo ook voor de voetreflexologie.
Als we onze voeten bekijken, dan kunnen we die in verschillende zones onderverdelen en zo het lichaam geprojecteerd zien op en in onze voeten.
Door het behandelen van deze zones gaat er een stimulerende werking uit naar het corresponderende deel van het lichaam.

Door deze therapie is de mens in staat zichzelf te helpen, zichzelf te genezen of in betere conditie te brengen.

Ook duobehandelingen zijn mogelijk, bijvoorbeeld met één van je vrienden of met je man/vrouw

 


Copyright © 2017. All Rights Reserved.